1r Aplec de “Veterans” 2018 – 11-02-2018 (Port de Barcelona)

Avui diumenge 11 de febrer hem pogut estrenar la temporada d’Aplecs del 2018, altra vegada en un escenari privilegiat com és el Dic de l’Est del Port de la nostra ciutat. Magnífica jornada de pesca i reunió.
Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_01_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Ja són una colla d’anys que anem celebrant activitats en aquest escenari, doncs el compromís que tenim amb el Port de Barcelona ens permet visitar-lo en quatre ocasions durant l’any, ocasions que tan l’any passat com aquest hem hagut d’adaptar a les niades de les gavines d’Audouin (gavina corsa – Laris Audouinii), espècie escassa i protegida que porta tres anys niant al Port de Barcelona, tot i que la primera zona que va triar per fer els nius actualment ja està urbanitzada amb el que serà una de les futures estacions marítimes del Port de Barcelona, així que l’any passat va triar fer els nius just a la zona on fem aquestes activitats, així que per no molestar-les hem adaptat el calendari per no coincidir.

Al tractar-se d’una zona d’accés restringit hem de seguir un protocol estricte d’accés, a part de disposar d’una assegurança específica per pescar al Port de Barcelona, que els pescadors disposin de llicència de pesca i llicència federativa, s’han de passar la llista d’inscrits amb un mínim de dues setmanes de temps abans de l’activitat, juntament amb la matrícula dels vehicles i dades per si algú acompanya al pescador. També hi ha una limitació dels vehicles que hi poden accedir per tal de no malmetre l’escenari i per motius de seguretat, així que sempre s’han de compartir vehicles per poder-hi accedir. A l’hora d’entrar al recinte hem d’anar tots junts per passar la duana del port, la Policia Portuària ens obre el recinte, just al costat de la caserna de la Guàrdia Civil del Mar, entrem i per protocol de seguretat es torna a tancar la porta, havent d’avisar sempre al cos de Guardamolls per poder sortir d’allà quan s’acabi l’activitat. Un protocol estricte, però que val la pena per poder gaudir d’unes magnífiques jornades de pesca en un espai on el que més hi regna és la tranquil·litat i de vegades molt bones captures.

Aquesta vegada tampoc ens lliurem de mirar al cel abans d’anar a pescar, una setmana amb dies gèlids i amb neu a les platges de Barcelona sempre posen una mica de nervis quan el diumenge hem d’anar a remullar els ploms. Aquest temps també ha fet que alguns companys no hagin pogut venir, doncs la grip i els refredats fan estralls aquests dies. Les previsions, però, no són dolentes pel cap de setmana, els meteoròlegs diuen que farà fred, però que el sol serà l’amo del cel, fent pujar les temperatures a les hores diürnes, l’encertaran? Doncs sembla que aquesta vegada si, encara que la lleugera brisa de primera hora no deixava que el mercuri s’enfilés potser a la velocitat que més ens hauria agradat, també alguns núvols que han fet trigar una mica més a deixar-nos veure a l’astre que teníem ganes que ens acompanyés, però finalment sembla que ha esta a gust amb nosaltres i nosaltres amb ell.

Com que es tracta d’un Aplec i no d’un concurs, la modalitat de pesca és lliure i cadascú es preocupa de triar la/les que més li agrada/en, doncs el tipus d’escenari permet tant pescar al llancer, al fondal o amb suret en totes les sub-categories d’aquestes. Cal tenir en compte que el fons més proper és un considerable pedregar i cal adaptar els estris de pesca al que hi ha o al que es busca, la presència d’espècies de bona talla i de costums peculiars sempre fa treballar les neurones als pescadors per trobar la solució més adequada.

Un cop a dins del recinte tocava muntar tot el necessari per posar-se a pescar, però per si de cas era massa feina, una hora i mitja després d’entrar tocava esmorzar, que els entrepans que ha preparat l’organització ja estaven a punt, per agafar forces.

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_13_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Les espècies que ens han visitat avui han estat unes quantes: sargs, vidriades, esparralls, llísseres, pagells, serrans, sorells, orades i algun mero han acabat als salabres avui, alguns d’una mida més que respectable, d’altres han fet acte de presència però han estat més llestos que els pescadors i han seguit amb les seves feines pel fons del mar. Cal destacar que cada dia estem posant-nos més al dia amb l’alliberament de captures, moltes han estat retornades per que segueixin creixent i ens tornin a donar alegries més endavant, ja siguin elles mateixes o les puguin crear en un futur.
Un dia magnífic en companyia on hem pogut gaudir no només de pesca, sinó d’amics que comparteixen la mateixa afició i passar un diumenge al matí d’aquesta manera sempre és un plaer.

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_02_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_03_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_04_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_05_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_06_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_07_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_08_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_09_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_10_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_11_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_12_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_14_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

cof

oznor

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_17_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

cof

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_19_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_20_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_21_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_22_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_23_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

cof

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_25_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_25a_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_26_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_27_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

cof

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_29_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_29a_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

cof

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_31_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

oznor

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_33_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_34_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

cof

cof

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_37_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Com sempre que es va a pescar hi ha un munt d’anècdotes, avui tampoc ha estat cap excepció, per exemple un company ha tingut una violenta picada a una sípia sencera que tenia d’esquer, comença a cobrar fil mentre el peix va estirant, de cop i volta el peix deixa d’estirar i a l’aixecar la llinya de l’aigua hi duia un cimbell (rapala) enganxat… i només la meitat de la sípia… una altra anècdota, un company ha dut un ocellet cantaire (verderol) per que li fes companyia mentre pescava, així l’ocell podia prendre el sol des de la seva gàbia, de cop i volta ha aparegut un falcó, aquest ha estat gairebé immòbil a uns 50 metres d’alçada i quan ha vist l’oportunitat s’ha llençat en picat aconseguint picar el cap del verderol de dins la gàbia, el final us el podeu imaginar… altres anècdotes com algun peix que s’ha desclavat al lloc més insospitat i que tot i així s’ha pogut recuperar, estrelles de mar que es menjaven l’esquer, alguna “moca” (tipus de medusa) que també ha acabat enganxada a l’ham, enrocades violentes i talls de cametes… en definitiva, un dia de pesca que, com gairebé tots, ens deixa coses per recordar.

Aplec_Port_de_Barcelona_11-02-2018_39_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Cal agrair al Port de Barcelona la seva ajuda i al cos de Policia Portuària la seva col·laboració.

La propera activitat que ens toca serà la prova del campionat d’embarcació fondejada d’aquí a dos dissabtes, esperem que el temps ens acompanyi.

Fins llavors, salut i bona pesca!!

2 Responses to 1r Aplec de “Veterans” 2018 – 11-02-2018 (Port de Barcelona)

 1. adel dario says:

  m agradaria fer-me soci del club moltas gracies abans d tots

  • Societat de Pescadors Esportius de Mar says:

   Hola Adel Dario,
   Per fer-te soci hauries de posar-te en contacte amb la secretaria de la Societat, ja sigui passant un dijous per la tarda a partir de les 18:30h pel nostre local social del carrer de Santa Elena número 2 (al barri del raval de Barcelona, just darrera de la caserna de la Guàrdia Civil) o pots trucar per telèfon al 93 443 62 67 o al mòbil 630 064 377 per les tardes de dilluns a divendres i el nostre secretari Santi t’atendrà i t’explicarà com fer-ho.
   Salutacions
   Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *