1a Prova – Campionat d’embarcació 2018 (24 de febrer)

Després de la suspensió de la primera data del calendari del campionat d’embarcació fondejada pel temporal que va coincidir aquell cap de setmana, avui hem pogut celebrar la primera prova del campionat 2018.

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

És gairebé norma que cada any s’hagi de posposar alguna data del campionat d’embarcació fondejada, doncs és la modalitat on l’estat del mar és imprescindible que sigui apte per poder sortir a navegar (i pescar) amb totes les condicions de seguretat, per això, són sempre els patrons de les embarcacions els que decideixen si és o no segur sortir a navegar.

Per avui hem tingut una incidència, doncs una de les embarcacions “titulars” del campionat no ha pogut sortir per un assumpte familiar del patró (molts ànims Rafel, una abraçada de part de tots), així que ahir a última hora vam poder comptar amb l’embarcació “reserva” del nostre company Pere Mongay, moltíssimes gràcies Pere altra vegada per ajudar-nos. També les grips ens han posat a prova, però ha tocat sortir a donar guerra.

Si a les competicions de Mar-Costa mirem sempre com va la climatologia, en les d’embarcació encara més, toca estar atents al vent, estat de l’aigua i també a les temperatures, que al mes de febrer hem d’anar ben equipats per no agafar una bona calipàndria! Una setmana variable, algun ruixat, dies de temperatures baixes i altres amb temperatures suaus, però les previsions pel dissabte eren bones i finalment així ha estat, dia magnífic per sortir a pescar, mar en calma, absència de vent i també de núvols, així que el sol ha lluït amb força durant tot el matí, amb una temperatura molt agradable, ideal per pescar.

La concentració a les 6:45h, salutacions i cap a les embarcacions. Com que el sorteig de les embarcacions es va fer ja fa un mes, amb totes les dates complertes, amb els canvis de companys i embarcacions corresponents, per tal d’equilibrar al màxim el campionat, doncs tothom ha pogut anar desfilant cap a la barca assignada per poder ser a l’hora acordada al punt de pesca.

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_02(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_03(www.societatpescadorsbarcelona.com)

A les 8:15h amb tothom ja fondejat, ploms en remull i a veure com va el dia.

És normal que hi hagi fondejos més efectius que d’altres, doncs encertar el lloc on hi ha activitat és bàsic per poder tenir un bon resultat, així que creuem els dits i que els peixos estiguin a prop dels esquers de cadascú.

A primera hora força activitat per alguns punts, oradelles, cànteres i pagells fent acte de presència en alguns punts, en altres són els besucs i les xucles els més actius. També les forcadelles i vidriades han pujat a bord, juntament amb bogues i alguns sorells, una mica més tímids els pagres que també han vingut a la cita, juntament amb algun gat (moixina). A mesura que l’activitat ha baixat en els diferents punts, doncs alguns han optat per canviar de punt de fondeig per provar sort uns metres més enllà, amb més o menys fortuna. Hi ha hagut moments d’activitat nul·la, que ha coincidit amb un grup de dofins que ha passat per la zona, espècie que quan corre per la zona no acostuma a ser gaire bon auguri pels pescadors, doncs persegueix els peixos i aquests espantats acostumen a estar més pendents de no ser menjat que no de menjar els variats menús que els hi presentem els pescadors.

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_04(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_05(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_06(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_07(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_08(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_09(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_10(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_11(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_12(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_13(www.societatpescadorsbarcelona.com)

5 hores després de l’inici, toca aixecar les llinyes i ploms, recollir i cap a port, com sempre amb ganes de veure com els ha anat a les altres embarcacions que des de la distància poc ens assabentem del que fan els veïns i per la ràdio, entre conyes i altres històries qualsevol se’n refia del que et diuen…

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_14(www.societatpescadorsbarcelona.com)

I després del pesatge la cosa ha quedat així:

1.- Sergi Gobernado – 6,950Kg – 73 – B1-1
2.- Albert Berdalet – 5,450Kg – 40 – B3-1
3.- Félix Muñoz – 3,650Kg – 23 – B2-1
4.- Héctor Bustillo – 4,050Kg – 49 – B3-2
5.- Alberto Blázquez – 2,300Kg – 20 – B1-2
6.- Maria Amèlia Casanovas – 1,900Kg – 14 – B2
7.- Albert Codina – 3,700Kg – 49 – B3
8.- Christian Buscemi – 1,700Kg – 18 – B2
9.- Joan Gil – 1,700Kg – 14 – B3
10.- Jorge Bonafonte – 1,650Kg – 12 – B2
11.- Fernando Bonafonte – B1
Plusmarca : Sergi Gobernado – 1,100Kg (Pagell)

1r_concurs_embarcacio_fondejada_2018_15(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Amb ganes ja de la propera prova del campionat, doncs un dia magnífic de pesca com avui, tot i que l’activitat pescaire no ha estat excel·lent, sempre el voldríem tenir tots. Abans però de la propera prova del campionat d’embarcació fondejada tenim els compromisos d’alguns dels nostres socis al Campionat de Catalunya de Duos de Surf-càsting i al Campionat de Catalunya d’Embarcació fondejada i també tindrem la primera prova del campionat social de Mar-Costa a la platja de Calella.

No ens cansarem d’agraïr als nostres companys Paco Ortiz, Pere Mongay i Maria Amèlia la seva ajuda i dedicació per tirar endavant el campionat un any més i una altra abraçada per l’amic Rafel, que tot i que avui no ha pogut venir amb nosaltres per força major, t’esperem per la propera sortida.

Fins llavors, Salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *